Στην Ουάσιγκτον συνασπισμός 68 κρατών οργανώνεται κατά του ΙΚ

Στην Ουάσιγκτον συνασπισμός 68 κρατών οργανώνεται κατά του ΙΚ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργοί εξωτερικών από 68 χώρες που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συναντηθούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συζητήσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό τον Ρεξ Τίλερσον, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει τη μάχη του ΙΚ ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του και ήδη από τον Ιανουάριο έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο και τις υπόλοιπες στρατιωτικές υπηρεσίες να καταρτίσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο κατά της οργάνωσης.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του συνασπισμού αυτού των 68 κρατών, έπειτα από την επανακατάληψη πολλών ιρακινών πόλεων που βρίσκονταν υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους, την οποία πραγματοποίησαν οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ελευθερώνοντας μεταξύ άλλων και την ανατολική Μοσούλη

Οι ιρακινές δυνάμεις φαίνεται να υπερέχουν αριθμητικά των μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης, οι οποίοι πλέον προσπαθούν χρησιμοποιώντας οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά καθώς και ελεύθερους σκοπευτές να υπερασπιστούν τα τελευταία εναπομείναντα οχυρά τους.

Οι συζητήσεις την Τετάρτη θα εστιάσουν ακόμα στο πως θα ξαναχτιστεί η Μοσούλη καθώς και στην εξεύρεση τρόπων που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της δράσης του Ισλαμικού Κράτους στην Λιβύη και αλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή