Γερμανία: «Ανεβαίνει» η Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: «Ανεβαίνει» η Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34% διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα κι έπεσαν στο 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν από μια εβδομάδα. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό του 9%.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη καγκελαρίου η Άγγελα Μέρκελ θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή