ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: «Οι τρομοκράτες απέτυχαν γιατί υπερασπιστήκαμε τις αξίες μας με αποφασιστικότητα»

gioynker-oi-tromokrates-apetychan-giati-yperaspistikame-tis-axies-mas-me-apofasistikotita-2181315

«Οι απεχθείς αυτές τρομοκρατικές επιθέσεις χτύπησαν στην καρδιά της Ευρώπης, εδώ στο Βέλγιο, στην πρωτεύουσά μας, τις Βρυξέλλες, μια πολύγλωσση και πολυεθνική πόλη όπου απολαμβάνουμε να ζούμε μαζί αρμονικά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ανακοίνωση ,που εξέδωσε σήμερα για τον ένα χρόνο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στο μετρό Μάλμπεκ των Βρυξελλών.

Η μνήμη των θυμάτων θα παραμείνει ζωντανή τονίζει ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. «Αντιμέτωποι με αυτή την πρωτοφανή και ακατανόητη βία, όσοι από εμάς ζούμε στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο, με την υποστήριξη όλων των λαών της Ευρώπης, επιλέξαμε να μείνουμε όρθιοι και να μην χάσουμε την ελπίδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής δοκιμασίας, οι Ευρωπαίοι σταθήκαμε ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, που απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τις ελευθερίες μας» σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Επισημαίνει πως αυτός είναι ο λόγος που οι τρομοκράτες έχουν «αποτύχει», εξηγώντας πως «έχουμε ανταποκριθεί στο μίσος και τη βία, με ανανεωμένη αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της διαφορετικότητας».

Και καταλήγει: «Πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον μας σε αυτά τα ευγενή ιδεώδη στα οποία εμείς οι Ευρωπαίοι μένουμε πιστοί. Το οφείλουμε σε καθένα από τα θύματα αυτών των επιθέσεων».