Σταϊνμάγερ προς Ερντογάν: «Διακινδυνεύεις όσα μαζί με άλλους έχεις χτίσει»

Σταϊνμάγερ προς Ερντογάν: «Διακινδυνεύεις όσα μαζί με άλλους έχεις χτίσει»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αξιοποίησε την ευκαιρία της πρώτης του ομιλίας από το αξίωμα για να στείλει μία αυστηρή προειδοποίηση στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι με τη στάση του διακινδυνεύει να καταστρέψει ό,τι έχει επιτύχει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τους δεσμούς με τους εταίρους της.

«Ο τρόπος που βλέπουμε την Τουρκία χαρακτηρίζεται από ανησυχία, ότι όλα όσα έχουν χτιστεί εδώ και δεκαετίες καταρρέουν», είπε ο Σταϊνμάγερ.

«Πρόεδρε Ερντογάν, διακινδυνεύεις τα πάντα όσα μαζί με άλλους έχεις χτίσει», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αξιόπιστα σήματα» για διευκόλυνση της κατάστασης θα ήταν ευπρόσδεκτα.

«Αλλά δώστε τέλος στις ανείπωτες συγκρίσεις με τους Ναζί. Μην κόβετε τους δεσμούς με αυτούς που επιθυμούν συνεργασία με την Τουρκία! Σεβαστείτε το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων», υπογράμμισε καταληκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή