Μέι: «Το Brexit δεν θα καθυστερήσει λόγω της επίθεσης»

Μέι: «Το Brexit δεν θα καθυστερήσει λόγω της επίθεσης»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο δεν θα καθυστερήσει την έναρξη της επίσημης διαδικασίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η επίκληση του Άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας είναι πιθανό να καθυστερήσει λόγω της επίθεσης, ο εκπρόσωπος της Μέι είπε: «Αυτό για το οποίο ήταν εξίσου σαφής η πρωθυπουργός ήταν πως το Ουέστμινστερ επιστρέφει σήμερα στη δουλειά, η χώρα θα κάνει το ίδιο και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καθυστερήσει».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την επίθεση η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ρουμάνο πρωθυπουργό Σορίν Γκριντενάου, και πως προγραμματίζονται και άλλα τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή