Οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα

Οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Γερουσία θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την επικύρωση του Μαυροβουνίου ως νεότερου μέλους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, είπε χθες ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακ Κόνελ, μετά την προτροπή της κυβέρνησης Τραμπ στους γερουσιαστές να ολοκληρώσουν το καθυστερημένο θέμα.

Την Τρίτη, το πρακτορείο Reuters μετέδοσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον είχε στείλει επιστολή στα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας για να τους τονίσει ότι η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία "απηχεί έντονα τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών".

Για να συμμετάσχει στη συμμαχία το Μαυροβούνιο, πρέπει να επικυρωθεί η ένταξή του και από τα 28 μελη του ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία "κόλλησε" εδώ και μήνες όταν τουλάχιστον δύο ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ο Ραντ Πολ και ο Μάικ Λι, εμπόδισαν μια κατ' επείγουσα ψηφοφορία.

Η ηγεσία των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία δεν είχε προγραμματίσει την πιό χρονοβόρα διαδικασία, με ονομαστική ψηφοφορία, μέχρι χθες. Ο Μακ Κόνελ ανακοίνωσε στη Γερουσία ότι θα υπάρξει μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας τη Δευτέρα το βράδυ, για να ανοίξει ο δρόμος για την τελική ψηφοφορία επικύρωσης αργότερα την επόμενη εβδομάδα.

Συνεργάτες των γερουσιαστών είπαν ότι αναμένουν να επικυρωθεί η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, στην τελική ψηφοφορία.

(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή