Λονδίνο: Τραυματίστηκαν δύο Ελληνες, επτά άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Λονδίνο: Τραυματίστηκαν δύο Ελληνες, επτά άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, κατά την προχθεσινή επίθεση στο Ουέστμινστερ, σε μικρή απόσταση από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Στο τόπο της επίθεσης τραυματίστηκαν 29 άτομα, που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, εκ των οποίων επτά παραμένουν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νεκροί

• Αστυνομικός Κιθ Πάλμερ. Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο προαύλιο μπροστά από το Κοινοβούλιο. Ηταν άοπλο μέλος της ομάδας προστασίας διπλωματών και κοινοβουλευτικών επί τουλάχιστον 15 χρόνια.

• Αϊσα Φράντε. Εργαζόταν στο DLD College London, κοντά στη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Ηταν Βρετανίδα υπήκοος και η μητέρα της ήταν Ισπανίδα όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ζούσε στο Λονδίνο με τις δύο μικρές κόρες της και τον σύζυγό της. Ο πατέρας της ήταν κυπριακής καταγωγής, ενώ η μητέρα της από την πόλη Μπετανζός της Γαλικίας, όπου οι δύο αδελφές της διατηρούν βρετανικό σχολείο.

• Κερτ Κόχραν. Ο άνδρας από τη Γιούτα βρισκόταν με τη σύζυγό του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, στο Λονδίνο προκειμένου να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους. Επρόκειτο δε να επιστρέψουν στις ΗΠΑ χθες.

Τραυματίες

Τρεις Γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Πρόκειται για μαθητές από το σχολείο Σεντ Ζοζέφ στη Βρετάνη. Οι γονείς των τραυματισμένων παιδιών ταξίδεψαν αμέσως στο Λονδίνο με έξοδα της γαλλικής κυβέρνησης. Η μητέρα ενός εκ των τριών μαθητών δήλωσε στην τοπική εφημερίδα La Telegramme ότι ο γιος της νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κατάγματα στα πόδια του. Επίσης επισήμανε ότι ο νεαρός δεν θυμάται τι συνέβη. Περισσότεροι από 80 μαθητές της σχολής βρίσκονταν στο Λονδίνο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Εντζ Χιλ του Λάνκασιρ βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών της δολοφονικής επίθεσης. Οι Οουεν Λάμπερτ και Τράβις Φράιν τραυματίστηκαν στην έναρξη της επίθεσης, όταν ένα αυτοκίνητο παρεξέκλινε της πορείας του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο της γέφυρας του Ουέστμινστερ. Οι τραυματίες ήταν μέλη μιας ομάδας 13 φοιτητών που μαζί με έναν καθηγητή τους επισκέπτονταν το βρετανικό Κοινοβούλιο. Δύο άλλοι φοιτητές χρειάστηκαν νοσοκομειακή βοήθεια για ελάσσονα τραύματα.

Τραυματίες είναι και τρεις αστυνομικοί, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν επιστρέφοντας από τελετή στην οποία τιμήθηκαν για τη γενναιότητά τους, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία. Επίσης τραυματίστηκαν τέσσερις Νοτιοκορεάτες τουρίστες όταν προσπάθησαν να φύγουν από τον τόπο της επίθεσης. Την ίδια στιγμή τραυματίστηκαν και δύο Ρουμάνοι.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται 12 Βρετανοί πολίτες, δύο Ελληνες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Ιρλανδός, ένας Κινέζος, ένας Ιταλός κι ένας Αμερικανός, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα ανασύρθηκε από τον ποταμό Τάμεση, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς της, ούτε ποια είναι η κατάσταση της υγείας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή