Γαλλία: Εννέα κεντροδεξιοί γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Εννέα κεντροδεξιοί γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ώθηση στην υποψηφιότητά του έλαβε ο πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, Εμμανουέλ Μακρόν, μετά από την απόφαση εννέα κεντροδεξιών γερουσιαστών να τον υποστηρίξουν.

Οι εννέα γερουσιαστές από την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα UDI-UC υπογράφουν από κοινού άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimance, όπου εκφράζουν τη στήριξή τους στον κ. Μακρόν, επειδή -όπως αναφέρουν- η φιλοευρωπαϊκή στάση του και η προσπάθειά του προχωρούν πέρα από τον πολιτικό διαχωρισμό Αριστερά – Δεξιά.

Ο κ. Μακρόν, ανεξάρτητος υποψήφιος ο οποίος ίδρυσε το δικό του κεντρώο κόμμα «En Marche!» πέρυσι, εμφανίζεται να κερδίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών απέναντι στην ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν. Ωστόσο, παραμένει ακόμη μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων, κάτι που σημαίνει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας παραμένει αδύνατο να προβλεφθεί.

Η ομάδα UDI-UC στη γαλλική Γερουσία αποτελείται από το κόμμα UDI, το οποίο συμμαχεί με το κόμμα του Φρανσουά Φιγιόν «Οι Ρεπουμπλικάνοι» για τις προεδρικές εκλογές, και άλλα κεντρώα κόμματα. Το UDI ανέφερε πως τρεις από τους εννέα συνυπογράφοντες την ανοικτή επιστολή είναι μέλη του κόμματος, ενώ έξι είναι μέλη του Modem, ο ηγέτης του οποίου, Φρανσουά Μπαϊρού, έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα υποστηρίξει τον κ. Μακρόν.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Έρικ Τσιοτί, σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του δεξιού υποψήφιου Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε πως είναι «εξαιρετικά πιθανό» ο κ. Φιγιόν να έπεσε θύμα υποκλοπών.

Ο κ. Φιγιόν, η δημοτικότητα του οποίο «κατρακύλησε» έπειτα από αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για καταβολή χιλιάδων ευρώ δημοσίου χρήματος στη σύζυγο και σε δύο παιδιά του για την απασχόλησή τους ως κοινοβουλευτικών βοηθών, είχε κατηγορήσει την προηγούμενη εβδομάδα τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι ενορχηστρώνει μια συνωμοσία εναντίον του.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή