Επιβεβαιώνει η Ρωσία τις επαφές του γαμπρού Τραμπ με την ρωσική τράπεζα VEB

Επιβεβαιώνει η Ρωσία τις επαφές του γαμπρού Τραμπ με την ρωσική τράπεζα VEB

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκε από τη ρωσική πλευρά η συνάντηση που είχε ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, με στελέχη της ρωσικής αναπτυξιακής τράπεζας Vnesheconombank, η οποία είχε υποστεί κυρώσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Νωρίτερα, οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι ο κ. Κούσνερ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της επιτροπής της Γερουσίας που ερευνά τυχόν ύποπτες επαφές της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία, λόγω της έως σήμερα άγνωστης συνάντησής που είχε τον Δεκέμβριο με τον επικεφαλής της VEB.

Το ραντεβού κανονίστηκε κατόπιν προτροπής του ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, με τον οποίο είχε συναντηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ο γαμπρός του κ. Τραμπ.

Εκπρόσωπος της VEB δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο στρατηγικού κύκλου επαφών που είχαν στελέχη της τράπεζας με διάφορους επιχειρηματίες.

Ο εκπρόσωπος δεν απέδωσε τη συνάντηση στο γεγονός ότι ο κ. Κούσνερ προοριζόταν για σύμβουλος του Λευκού Οίκου, στην επιχειρηματική του ιδιότητα, ως επικεφαλής της επιχείρησης ακινήτων που διέθετε η οικογένειά του.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους NYT ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται τις επαφές με την τράπεζα, αλλά ότι δεν συζητήθηκε κάτι ευαίσθητο ή σημαντικό.

Ο κ. Κούσνερ έχει διαμηνύσει ότι δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας.

Μολονότι είναι σύνηθες για αμερικανούς αξιωματούχους να συναντούν ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες κατά τη μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση Τραμπ έχει πληγεί από αποκαλύψεις για κρυφές επαφές στελεχών της με ρώσους αξιωματούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή