Δεν υπάρχουν ενδείξεις σχέσης Μασούντ – ISIS

Δεν υπάρχουν ενδείξεις σχέσης Μασούντ – ISIS

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο και τραυμάτισε περίπου 50 την περασμένη εβδομάδα, είχε άμεση σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, παρά το ξεκάθαρο ενδιαφέρον του για το τζιχάντ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η βρετανική αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο Νέιλ Μπασού, ανώτατος εθνικός συντονιστής της Βρετανίας για θέματα αντιτρομοκρατίας, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν πως ο Μασούντ ριζοσπαστικοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στη φυλακή το 2003, τονίζοντας ότι οι σχετικοί ισχυρισμοί αποτελούν απλώς θεωρίες.

«Η μέθοδος της επίθεσής του φαίνεται ότι βασίστηκε σε πενιχρή πείρα, φτωχά μέσα και τεχνικές χαμηλού κόστους, όμοιες με τις τεχνικές άλλων επιθέσεων, ενώ απηχεί τη ρητορική των ηγετών του ISIS όσον αφορά τη μεθοδολογία και τους στόχους της επίθεσης, ωστόσο δεν έχω στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι συζήτησε την πράξη του με άλλους», ανέφερε ο Μπασού στην ανακοίνωσή του. «Γνωρίζω πότε, πού και πώς ο Μασούντ διέπραξε τις θηριωδίες του, όμως τώρα θέλω να μάθω γιατί», προσέθεσε στη συνέχεια, παρακινώντας όποιον μπορεί να ήρθε σε επαφή μαζί του την ημέρα της επίθεσης να συμβάλει στην έρευνα. Τέλος, ο Μπασού στάθηκε στις θεωρίες και τα σενάρια για την επικοινωνία που είχε ο Μασούντ λίγο πριν από την επίθεση, τονίζοντας ότι οι επικοινωνίες του δράστη εκείνη την ημέρα «αποτελούν κύρια γραμμή της έρευνας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή