Ερωτήματα για τα κέντρα κράτησης στην Ιαπωνία

Ερωτήματα για τα κέντρα κράτησης στην Ιαπωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Ερωτήματα για τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών στην Ιαπωνία δημιουργεί η αυτοκτονία Βιετναμέζου άνδρα, που κρατούνταν σε συνθήκες απομόνωσης. Ο Νουγέν Τε Χουνγκ έδωσε τέλος στη ζωή του το Σάββατο σε κέντρο κράτησης μεταναστών στην επαρχία Ιμπαράκι της ανατολικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με την πρεσβεία του Βιετνάμ στο Τόκιο.

Ο Νουγέν, γεννημένος το 1969, έφθασε στην Ιαπωνία το 1998 ζητώντας πολιτικό άσυλο. Περισσότεροι από 11.000 Βιετναμέζοι ζουν σήμερα στην Ιαπωνία, έχοντας καταφύγει στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ το 1975.

Ο Νουγέν είναι το δέκατο τρίτο άτομο που αυτοκτονεί σε ιαπωνικό κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών από το 2006 μέχρι σήμερα. Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ιαπωνία κατηγορούν την κυβέρνηση του Τόκιο για αδιαφορία όσον αφορά τις συνθήκες κράτησης στα κέντρα αυτά. Πολλοί αιτούντες άσυλο κρατούνται εκεί σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, για περιόδους που φθάνουν ακόμη και τα τρία χρόνια. Ψυχίατροι εκτιμούν ότι μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους κρατουμένους εμφανίζουν συμπτώματα κλινικής κατάθλιψης.

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές, το άψυχο σώμα του Νουγέν εντοπίσθηκε σε κελί του κέντρου κράτησης. Η διοίκηση του κέντρου κράτησης επιφυλάχθηκε να προβεί σε εκτιμήσεις για τα αίτια θανάτου του 48χρονου πριν από την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή