O Ντίλαν τελικά θα παραλάβει το Νόμπελ

O Ντίλαν τελικά θα παραλάβει το Νόμπελ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπομπ Ντίλαν, πέντε μήνες μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αναμένεται να λάβει τις επόμενες μέρες το βραβείο, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό εαν θα παραλάβει και το χρηματικό ποσό που το συνοδεύει.

Οπως έκανε γνωστό η Ακαδημία, ο  δημοφιλής μουσικός θα παρευρεθεί στη Στοκχόλμη για συναυλία, όπου επί της ευκαιρίας θα λάβει και το βραβείο του.

«Τα καλά νέα είναι πως η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισαν να συναντηθούν», είπε η Σάρα Ντένιους, γραμματέας της Ακαδημίας.

«Η Ακαδημία, θα δώσει στον Ντίλαν, το δίπλωμα και το μετάλλιο και θα τον συγχαρεί», προσέθεσε.

Ο Ντίλαν, είχε στείλει προσωπική επιστολή στην Ακαδημία τον Νοέμβριο, στην οποία ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην τελετή απονομής και επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις, προκαλώντας την αντίδραση κάποιων, οι οποίοι θεώρησαν ότι «σνομπάρει» τον θεσμό.

Πρόκειται για τον πρώτο μουσικό που κερδίζει βραβείο Νομπέλ στην κατηγορία της Λογοτεχνίας, με το σκεπτικό ότι κατάφερε να «δημιουργήσει νέες μορφές ποιητικής έκφρασης μέσα στη σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή