Το 80% των Αμερικανών θεωρεί ότι τα ηλεκτρονικά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις

Το 80% των Αμερικανών θεωρεί ότι τα ηλεκτρονικά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 80% των Αμερικανών θεωρεί ότι τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις είτε συστηματικά είτε σποραδικά, ενώ πάνω από το 60% πιστεύει ότι και τα παραδοσικά μμε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση.

«Περισσότεροι από έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν ότι τα παραδοσιακά μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες μεταδίδουν 'ψευδείς ειδήσεις', περιλαμβανομένου του 27% που θεωρεί ότι αυτό συμβαίνει συστηματικά και του 36% που απαντά ότι συμβαίνει περιστασιακά. Μια ακόμη μεγαλύτερη πλειονότητα εκτιμά ότι οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις, περιλαμβανομένου του 41% που πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει συστηματικά και 39% που θεωρεί ότι συμβαίνει από καιρού εις καιρόν», αναφέρεται στη δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Monmouth.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Αμερικανών θεωρεί ότι οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεταδίδουν σκοπίμως ψευδείς ειδήσεις, ενώ το 17% ότι αυτό δεν γίνεται σκόπιμα αλλά λόγω της πλημμελούς εξακρίβωσής τους.

Τέσσερις στους δέκα –ποσοστό 39%– εκτιμά ότι οι παραδοσιακές πηγές ενημέρωσης μεταδίδουν σκοπίμως ψευδείς ειδήσεις επιδιώκοντας μια συγκεκριμένη ατζέντα, προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Η ίδια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς Αμερικανούς (51%) εκτιμούν ότι η εικόνα των μμε έχει πληγεί εξαιτίας της παρούσας τεταμένης σχέσης τους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή