Αγκυρα: Πολιτική κίνηση η σύλληψη του Χακάν Αττίλα στις ΗΠΑ

Αγκυρα: Πολιτική κίνηση η σύλληψη του Χακάν Αττίλα στις ΗΠΑ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές και νομικές κινήσεις αναφορικά με τη σύλληψη του κορυφαίου τραπεζίτη της τουρκικής τράπεζας Halkbank, Χακάν Αττίλα,  δήλωσε σήμερα σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν.

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε νωρίτερα πως η σύλληψη ήταν μια «εντελώς πολιτική» κίνηση.

Ο Χακάν Ατίλλα, Υποδιευθυντής της Τράπεζας Χαλκ, αρμόδιος για θέματα διεθνούς τραπεζικού συστήματος, τέθηκε υπό κράτηση προχθές το απόγευμα κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο JFK των ΗΠΑ. Στην συνέχεια, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του.

Ο Τούρκος τραπεζίτης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση της παράκαμψης των απομονώσεων που επιβλήθηκαν στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος του. 

Οι αμερικανικές αρχές σχετίζουν την δράση του κ. Ατίλλα και της τράπεζας του με τον ιρανικής καταγωγής, Τούρκο πολίτη Ρεζά Ζαρράπ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στις ΗΠΑ για την υπόθεση της παράκαμψης των απομονώσεων του Ιράν.

Η κίνηση αυτή, φέρνει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις αντιμέτωπες με μια νέα κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή