Ιταλία: Βομβιστική επίθεση στη γέφυρα του Ριάλτο σχεδιάζαν 4 Κοσοβάροι

Ιταλία: Βομβιστική επίθεση στη γέφυρα του Ριάλτο σχεδιάζαν 4 Κοσοβάροι

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τέσσερις Κοσοβάροι που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στην Ιταλία σχεδίαζαν  να βάλουν βόμβα στη γέφυρα του Ριάλτο της Βενετίας, σύμφωνα με τον εισαγγελέας τη πόλης, Αντέλκι Ντ'Ιππόλιτο.

«Εδώ έχει τόσους αντίθεους που, αν βάλεις βόμβα, θα κερδίσεις αμέσως τον παράδεισο», είχαν πει πρόσφατα σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας κίνητρα τρομοκρατίας.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εκπαιδεύονταν, βλέποντας βίντεο του Ισλαμικού Κράτους για το πώς να σκοτώνουν με μαχαίρι και είχαν πανηγυρίσει μετά την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Οι τέσσερις Κοσοβάροι δούλευαν σε εστιατόρια στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, αλλά παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική εισαγγελία, γυμνάζονταν για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.

Στο σπίτι όπου διέμεναν είχαν επιχειρήσει να φτιάξουν σειρά εκρηκτικών μηχανισμών. Στην  επιχείρηση σύλληψής τους συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας και των Καραμπινιέρων.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή