Δικαστική ασυλία ζητεί ο Μάικλ Φλιν

Δικαστική ασυλία ζητεί ο Μάικλ Φλιν

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν να στοιχειώνουν την πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών οι καταγγελίες των Δημοκρατικών περί ρωσικής ανάμειξης υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και τα απαντητικά πυρά του Λευκού Οίκου περί παρακολουθήσεων του επιτελείου του εκλεγέντος προέδρου από την κυβέρνηση Ομπάμα, στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Την πολιτική αντιπαράθεση ήρθε να συνδαυλίσει η πρόταση του παραιτηθέντος συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν, να καταθέσει στις επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας που διερευνούν τα περί ρωσικής ανάμειξης υπό τον όρο ότι θα του εξασφαλιστεί ασυλία από ενδεχόμενες δικαστικές διώξεις. Την πληροφορία, που πρώτη δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φλιν, Ρόμπερτ Κέλνερ.

«Ο στρατηγός Φλιν έχει μια ιστορία να αφηγηθεί και θα ήθελε πολύ να το πράξει, αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις» δήλωσε, αναφερόμενος στις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κέλνερ. Δικαιολογώντας την αξίωση περί ασυλίας, υποστήριξε ότι ο πελάτης του «αποτελεί στόχο αστήρικτων αιτημάτων μελών του Κογκρέσου και άλλων πολιτικών επικριτών του, που ζητούν να τεθεί υπό ανάκριση», κάτι που κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να οδηγήσει σε «άδικες ποινικές διώξεις». Πλήρη κάλυψη στον πρώην συνεργάτη του έσπευσε να παράσχει ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ο Μάικλ Φλιν όφειλε να ζητήσει ποινική ασυλία, καθώς εξελίσσεται αυτό το κυνήγι μαγισσών από μίντια και Δημοκρατικούς», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter. Ο Μάικλ Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας τον Φεβρουάριο, ύστερα από την αποκάλυψη ότι παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, αποκρύπτοντάς του συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Μόσχα προτού ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα. Οι επιτροπές Υπηρεσιών Πληροφοριών της Βουλής και της Γερουσίας διερευνούν ολόκληρο τον φάκελο των καταγγελιών περί ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές.

Υπόθεση υποκλοπών

Πολιτική ένταση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Ντέβιν Νούνες, περί σωρείας ηλεκτρονικών υποκλοπών εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ και συνεργατών του, την τελευταία περίοδο της προεδρίας Ομπάμα. Αν και ο Νούνες έκανε λόγο για νόμιμες, «συμπτωματικές» παρακολουθήσεις (υπονοώντας ότι έγιναν στο πλαίσιο συνήθων υποκλοπών των επικοινωνιών ξένων αξιωματούχων), καταλόγισε ωστόσο ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για παράνομη διαρροή ονομάτων Αμερικανών πολιτών, συνεργατών του Τραμπ, που εμπλέκονταν σε αυτές τις επικοινωνίες. Ρεπορτάζ των New York Times αναφέρει ότι δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου παρέδωσαν τα σχετικά στοιχεία στον Νούνες, γεγονός που θέτει ερωτήματα για αθέμιτη παρέμβαση του Τραμπ στο έργο των εξεταστικών επιτροπών του Κογκρέσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή