Ερντογάν: «Δολοφόνος» ο Άσαντ

Ερντογάν: «Δολοφόνος» ο Άσαντ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δολοφόνο» αποκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσαντ, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην Προύσα της βορειοδυτικης Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για περισσότερα από 100 θύματα, μεταξύ των οποίων και 50 παιδιά, χωρίς όμως να επικαλεστεί κάποια πηγή για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.   «Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χημικά όπλα στην Ιντλίμπ. Δολοφόνε Άσαντ…πως θα λογοδοτήσεις για αυτό;», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.

Επιπλέον, κατέκρινε και τη «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας και συγκεκριμένα των Ηνωμένων Εθνών, παρά την πρόταση της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας για σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα καταδικάζει την επίθεση, τονίζοντας πως η διεθνής κοινότητα οφείλει να είναι πιο αποφασιστική στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Τουλάχιστον 72 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση με τα χημικά, όπως αναφέρει ένας προσωρινός απολογισμός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή