Αναδίπλωση Τραμπ: Απομάκρυνση Μπάνον από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Αναδίπλωση Τραμπ: Απομάκρυνση Μπάνον από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απομάκρυνση του επικεφαλής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, προέβη την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ για συμμετοχή του Μπάνον σε όλες τις συναντήσεις ανωτάτου επιπέδου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον, με τους επικριτές του να υποστηρίζουν ότι δεν είναι ορθό ένας πολιτικός σύμβουλος να διαδραματίζει ρόλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας, διακινδυνεύοντας να πολιτικοποιήσει την εξωτερική πολιτική της χώρας, κάτι που φαίνεται ότι ανάγκασε τον Τραμπ να υπαναχωρήσει.

Την ενορχήστρωση της απομάκρυνσης ανέλαβε ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας αντιστράτηγος Χ.Ρ. Μακ Μάστερ, ο οποίος παρέλαβε ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, η μορφή του οποίου είχε προκαλέσει έντονα επικριτικά σχόλια, λόγω του ρόλου του Μπάνον σε αυτό. Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της ιστοσελίδας Breitbart News είχε τη θέση μέλους της επιτροπής Αρχών του Συμβούλιο, στην οποία συνήθως συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. 

Σύμφωνα με έναν ανώτατο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, η κίνηση αυτή αποτελεί μία απολύτως λογική εξέλιξη, καθώς ο Μπάνον είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση για να ελέγχει τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν και να θέσει «εκτός λειτουργίας» το Συμβούλιο που παρέδωσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή