Πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Καλλίπολη έχει η Αυστραλία

Πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Καλλίπολη έχει η Αυστραλία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλία γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει λάβει σχετικές πληροφορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στους φετινούς εορτασμούς της Μάχης της Καλλίπολης (25 Απριλίου 1915).

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ γνωστοποίησε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τις πληροφορίες ενώ παραδοσιακά λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας για τον εορτασμό.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έλαβε πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά τους εορτασμούς στην Καλλίπολη», ανέφερε σε ηλεκτρονικό της μήνυμα η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας.

Την περιοχή των εορτασμών επισκέπτονται παραδοσιακά εκατοντάδες άνθρωποι από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δύο χώρες που σ’ εκείνη τη μάχη απώλεσαν το άνθος μιας ολόκληρης γενιάς, αφού ελάχιστα από τα παιδιά τους που συγκροτούσαν το ANZAC (Australian and New Zealand Army Corps) επέζησαν.

Ηταν το 1915 όταν οι Τούρκοι, με ηγέτη τον Κεμάλ, συνεπικουρούμενοι από γερμανικά και αυστριακά σώματα είχαν «υποδεχθεί» με πολυβόλα και κανόνια και είχαν αποδεκατίσει το εκστρατευτικό σώμα της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Καναδά, που επιχειρούσε να καταλάβει τον στρατηγικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου δίαυλο του Ελλησπόντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή