Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ουεστμίνστερ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ουεστμίνστερ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, μαζί με πολλούς συγγενείς θυμάτων παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση των τεσσάρων ατόμων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ουεστμίνστερ στις 22 Μαρτίου.

Ο Χαλίντ Μασούντ «θέρισε» με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο πεζούς στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα, ενώ μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αστυνομικό φρουρό του Κοινοβουλίου προτού δεχθεί πυρά και πέσει νεκρός.

Η βρετανική αστυνομία τόνισε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και ότι ο Μασούντ μοιάζει να έδρασε μόνος του. Ολοι οι συλληφθέντες σε σχέση με την επίθεση τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι οικογένειες των θυμάτων μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, όπως, εξάλλου και ο πρίγκιπας Χάρι έλαβαν μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, λίγα μέτρα από το σημείο της πολύνεκρης επίθεσης.

«Η βίαια επίθεση, πριν από δύο εβδομάδες, κατά των Λονδρέζων και των επισκεπτών της πόλης από όλον τον κόσμο και η δολοφονία ενός αστυνομικού στο Ανάκτορο του Ουεστμίνστερ προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη», τόνισε ο Τζον Χολ, εφημέριος του Ουεστμίνστερ.

Ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν περιλαμβάνονται άτομα από τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Κίνα, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία.

Μεταξύ των παρισταμένων στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν οι τραυματίες της επίθεσης και πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και μέλη των σωμάτων έκτακτης ανάγκης που βρέθηκαν άμεσα στον τόπο της τραγωδίας, όπως, εξάλλου, και εκπρόσωποι πολλών δογμάτων. Ο δήμαρχος της πόλης του Λονδίνου διάβασε μία από τις προσευχές, όπως έκανε επίσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η υπουργός Εσωτερικών Αμπερ Ραντ.

Οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας πιστεύουν ότι ο Μασούντ, που κατά το παρελθόν υπήρξε εγκληματίας και είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ, είχε ριζοσπαστικοποιηθεί βρίσκοντας υλικό στο Ιντερνετ. Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να υποδεικνύουν ότι ο Μασούντ είχε σύνδεσμο με ριζοσπαστικές ακραίες ομάδες ή με στρατευμένους στο Ισλαμικό Μέτωπο στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή