Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ

Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά στα βόρεια της χώρας, για την οποία κατηγορούν το καθεστώς Ασαντ, εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αποκάλυψε σε μέλη του Κογκρέσου ότι εξετάζει την «ανάληψη στρατιωτικής δράσης» κατά της Συρίας σε συσκέψεις που έχει με τον υπουργό Αμυνας, Τζέιμς Μάτις. Την ίδια ώρα, οι New York Times αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν άμεσα στο Μαϊάμι για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη για την προχθεσινή τραγωδία στη συριακή κυβέρνηση και τόνισε ότι, στα δικά του μάτια, ο Μπασάρ Ασαντ «έχει παραβιάσει όχι μία, αλλά πολλές “κόκκινες γραμμές”». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος τόνισε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Ασαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση», καλώντας τη ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Σύρου προέδρου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωνε ότι η ρωσική υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Ασαντ «δεν είναι αδιαπραγμάτευτη».

Από την πλευρά της, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ και άλλα κράτη μπορεί να υποχρεωθούν να δράσουν μονομερώς στη Συρία αν το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτύχει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή