Πληρώνει ακριβά τη δωροδοκία ο Ο’ Ράιλι

Πληρώνει ακριβά τη δωροδοκία ο Ο’ Ράιλι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποστήριξη από τον πρόεδρο Τραμπ αυτοπροσώπως δεν ήταν επαρκής ώστε να προστατέψει τον διάσημο παρουσιαστή του Fox News Μπιλ Ο’ Ράιλι από τις συνέπειες των πράξεών του. Τουλάχιστον 31 εταιρείες είχαν αποσύρει έως χθες τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του Ο’ Ράιλι, μετά την αποκάλυψη ότι το δίκτυο έχει καταβάλει 13 εκατ. δολάρια προκειμένου να πεισθούν πέντε γυναίκες που τον μήνυσαν για σεξουαλική παρενόχληση να αποσύρουν τις μηνύσεις.

Ο Ο’ Ράιλι, συνοφρυωμένος κήρυκας των συντηρητικών αξιών, στυλοβάτης της ατζέντας του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίστηκε «πολύ καλός άνθρωπος» από τον Αμερικανό πρόεδρο. Σχολιαστές θυμήθηκαν ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Τραμπ θέτει τον Ο’ Ράιλι ένα σκαλί παρακάτω από τον «πολύ, πολύ καλό άνθρωπο» του Fox News, τον πρώην διευθυντή του καναλιού, Ρότζερ Εϊλς, ο οποίος παραιτήθηκε καταβάλλοντας αποζημίωση εκατομμυρίων σε παρουσιάστρια την οποία τιμώρησε επαγγελματικά επειδή εκείνη απέρριψε τα φορτικά σεξουαλικά του ανοίγματα. Η βουλευτής των Δημοκρατικών Μάξιν Γουότερς σημείωσε ότι ο πρόεδρος που στηρίζει τον Ο’ Ράιλι «έχει ο ίδιος πει τρομερά πράγματα για τις γυναίκες», ενώ χαρακτήρισε το Fox ως «επιχείρηση σεξουαλικής παρενόχλησης». Παρά την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, όμως, οι άνδρες που χρησιμοποιούν την ισχύ τους για να ασκήσουν σεξουαλική βία δεν περιορίζονται στον πολιτικό χώρο του Τραμπ και του Ο’ Ράιλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή