Μέρκελ – Ολάντ: Ο Ασαντ φέρει την ευθύνη για τα αμερικανικά πλήγματα

Μέρκελ – Ολάντ: Ο Ασαντ φέρει την ευθύνη για τα αμερικανικά πλήγματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φέρει «την πλήρη ευθύνη» για τα αμερικανικά πλήγματα που είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού, τόνισαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Ο πρόεδρος (Μπασάρ αλ) Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο ηγετών, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Μέρκελ και Ολάντ σημείωσαν ότι η Ουάσινγκτον τους είχε ενημερώσει προτού εξαπολύσει τα πλήγματα, ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

Συμβούλιο Άμυνας έχει συγκαλέσει ο Ολάντ

«Συνέχεια σε διεθνές επίπεδο πρέπει να δοθεί» στην αμερικανική στρατιωτική απάντηση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Θεωρώ ότι αυτή η επιχείρηση αποτελεί απάντηση. Τώρα, πρέπει να δοθεί συνέχεια σε διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών εάν είναι δυνατόν, κατά τρόπον ώστε να ολοκληρώσουμε τις κυρώσεις κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ και να εμποδίσουμε να υπάρξει εκ νέου χρήση χημικών όπλων και η εξόντωση εκ μέρους του καθεστώτος του ίδιου του λαού του», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία και οι εταίροι της, κυρίως ευρωπαίοι, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επανέναρξη της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στη Συρία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας απόψε στις 19.00.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή