Οι Αμερικανοί πιο προσεκτικοί πλέον με τα emails

Οι Αμερικανοί πιο προσεκτικοί πλέον με τα emails

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Πιο προσεκτικό σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δηλώνει ότι έχει γίνει το 40% των Αμερικανών μετά τις περυσινές ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.

Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό Αμερικανών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί μέσω του Διαδικτύου, μετά τη διείσδυση χάκερ σε βάσεις δεδομένων emails κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία το 2016. Τα emails αυτά είχαν δημοσιευθεί μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Ποσοστό 45% των ερωτηθέντων είπε ότι άλλαξαν τον κωδικό πρόσβασης μετά τις αποκαλύψεις αυτές.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι η Ρωσία ενορχήστρωσε τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μία προσπάθεια να φέρει σε δύσκολη θέση την εκστρατεία της Δημοκρατικής υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον, βοηθώντας ταυτόχρονα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποκάλυψη του περιεχομένου των emails οδήγησε επίσης στην παραίτηση της επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς. Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς. Οι ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια στο Ιντερνετ ξεπερνούν τους κομματικούς διαχωρισμούς, με το 43% των Δημοκρατικών και το 40% των Ρεπουμπλικανών να δηλώνουν ότι έχουν γίνει πιο προσεκτικοί με τα emails τους.

Επιλογή νέας υπηρεσίας email

Μόλις το 5% των Αμερικανών ενηλίκων, όμως, εμφανίζεται να επέλεξε νέα υπηρεσία email, όπως οι Signal, WhatsApp και Wickr. Με ταινία λένε ότι έχουν καλύψει την κάμερα των υπολογιστών τους 16% των χρηστών του Ιντερνετ στις ΗΠΑ, 21% άλλαξαν τις ικανότητες γεωγραφικού εντοπισμού των εφαρμογών περιήγησης και 10% βγάζουν συστηματικά από την πρίζα τις smart TV τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή