Κριτική Λεπέν προς Τραμπ για την πυραυλική επίθεση στη Συρία

Κριτική Λεπέν προς Τραμπ για την πυραυλική επίθεση στη Συρία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για πρωτοφανή κριτική της Μαρίν Λεπέν προς τον Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον αεροπορικής βάσης των συριακών ενόπλων δυνάμεων την Παρασκευή, καθώς μέχρι πρότινος η Γαλλίδα πολιτικός αντιμετώπιζε τον Αμερικανό πρόεδρο ως πολιτικό και ιδεολογικό σύμμαχο της, έχοντας χαιρετήσει τη νίκη του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση και καταστροφικό υπερφιλελευθερισμό».

«Έχω εκπλαγεί λίγο, καθώς ο Τραμπ είχε αναφέρει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύει οι ΗΠΑ να διατηρήσουν το ρόλο του παγκόσμιου αστυφύλακα, κάτι που ακριβώς πραγματοποίησε χθες», ανέφερε συγκεκριμένα η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου και υποψήφια πρόεδρος της χώρας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Είναι τόσο υπερβολικό το αίτημα να περιμένεις τα αποτελέσματα μίας ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για την επίθεση της Τρίτης, προτού αναλάβεις μία δράση τέτοιου τύπου», αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, η Λεπέν προσέθεσε πως δεν επιθυμεί να γίνει μάρτυρας μίας επανάληψης των γεγονότων στο Ιράκ και τη Λιβύη, όπου η δυτική παρέμβαση έφερε «χάος και κατέληξε σε ενδυνάμωση των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή