Κατέληξε η Ρουμάνα που έπεσε στον Τάμεση

Κατέληξε η Ρουμάνα που έπεσε στον Τάμεση

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναίκα η οποία είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ κατέληξε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, ανεβάζοντας έτσι τον τραγικό απολογισμό της επίθεσης στα έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη της επίθεσης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θύμα της επίθεσης ήταν η Αντρεα Κριστέα, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία ήταν επισκέπτρια στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η αστυνομία, εξάλλου, έκανε γνωστό ότι η γυναίκα είχε πέσει στον Τάμεση από τη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ όταν ο Χαλίντ Μασούντ οδήγησε ενοικιασμένο αυτοκίνητο εναντίον πεζών και στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό.

Στο μεταξύ, στους 13 ανέρχονται οι κατηγορούμενοι –φερόμενοι ως δράστες– της βάναυσης επίθεσης ενάντια σε 17χρονο Κούρδο. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι άτομα, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, προστέθηκαν στον κατάλογο των ατόμων που κατηγορούνται για τη «βάναυση» επίθεση ενάντια σε έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο, για τον οποίο οι Αρχές τόνισαν ότι είναι τυχερός που επέζησε.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) εκτιμά ότι συνολικά 20 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ χθες η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον υποστήριξε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο 17χρονος Κουρδοϊρανός, που τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως Ρεκέρ Αχμέντ, δέχτηκε επίθεση από την ομάδα ατόμων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε σε στάση λεωφορείου, μαζί με δύο φίλους του κοντά σε παμπ στο Κρόιντον. Η αστυνομία τόνισε ότι οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποια είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση. Ο 17χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο και σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιελάμβανε απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή