Στο Harvard Kennedy School ο Μπαν Κι Μουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Angelopoulos Global Public Leaders»

Στο Harvard Kennedy School ο Μπαν Κι Μουν στο πλαίσιο του προγράμματος «Angelopoulos Global Public Leaders»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δυναμικό του Harvard Kennedy School εντάσσεται για το εαρινό εξάμηνο ο πρώην γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στο πλαίσιο του προγράμματος Global Public Leaders Fellow της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Το Public Leaders Fellow είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών και προσωπικοτήτων που αποχωρούν από το αξίωμά τους, το οποίο δημιουργήθηκε με τη στήριξη της Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, η οποία μεταξύ άλλων είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στη σχολή όπου έχω έντονες αναμνήσεις από τότε που ήμουν φοιτητής», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν χαρακτηρίζοντας την πρόταση που του έγινε ως μια θαυμάσια ευκαιρία για ανασκόπηση των ετών που πέρασε σε δημόσια αξιώματα αλλά και σαν μια ευκαιρία να συνδεθεί με φοιτητές της κοινότητας του Χάρβαρντ.

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της κάνοντας λόγο για μια πολύτιμη ευκαιρία. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ο Μπαν Κι Μουν θα επιστρέψει στο Χάρβαρντ. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τη συνεργασία του με ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ανταλλάξει ιδέες και να μοιραστεί τα πολύτιμα μαθήματα που αποκόμισε από την κοινότητα του Χάρβαρντ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαν Κι Μουν ήταν ο 8ος γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, υπηρετώντας από το 2007 έως το 2016. Στη διάρκεια της θητείας του κλήθηκε να διαχειριστεί σημαντικές προκλήσεις, από το ειρηνευτικό πρόγραμμα του ΟΗΕ μέχρι την κλιματική αλλαγή. Στο παρελθόν υπηρέτησε στο υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, ενώ υπήρξε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου και πρεσβευτής στην Αυστρία και τη Σλοβενία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή