Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τις αρχές στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα.

Χιλιάδες άνθρωποι, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «όχι στη δικτατορία!» και «Καπρίλες για πρόεδρο», συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στο πλαίσιο των μέτρων που συνηθίζεται να λαμβάνονται ενόψει των κινητοποιήσεων, οι αρχές έκλεισαν σήμερα δεκάδες σταθμούς του μετρό στο Καράκας και εγκατέστησαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου σε κεντρικές λεωφόρους που οδηγούν στην πρωτεύουσα.

«Η κυβέρνηση φοβάται. Εάν δεν φοβόταν, δεν θα έκλεινε τους δρόμους. Δεν θα απέκλειε τον Καπρίλες» δήλωσε η 27χρονη δικηγόρος Χικεϊσί Ντιάς, συμπληρώνοντας ότι η μισοί από τους συμφοιτητές της έφυγαν από την χώρα, όπως πολλοί νέοι άνθρωποι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, και ότι εκείνη σκέφτεται να κάνει το ίδιο.

Στον δύο φορές υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές και νυν κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, τον Ενρίκε Καπρίλες, πολλοί βλέπουν τον καλύτερο δυνατό υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην εκλογική αναμέτρηση του 2018 για τον προεδρικό θώκο. Ωστόσο χθες απαγορεύτηκε στον Καπρίλες να να καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα για ένα διάστημα 15 ετών. Στη διαταγή επικαλούνταν «διοικητικές παρατυπίες» μεταξύ αυτών παράβαση των νόμων περί συμβάσεων και διασπάθισης δωρεών, σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης.

Από την πλευρά του ο νέος αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ταρέκ ελ Αισαμί δήλωσε ότι η αποψινή πορεία είναι «παράνομη και αντισυνταγματική», καθώς η αντιπολίτευση δεν έλαβε επίσημη άδεια από τις αρχές.

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή