Κρεμλίνο: Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Τίλερσον-Πούτιν

Κρεμλίνο: Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Τίλερσον-Πούτιν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλερσον, δεν θα συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του στη Μόσχα την Τετάρτη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών που προέκυψαν με αφορμή την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία, διατηρούνται.

Παρότι η συνάντηση των δύο ανδρών θεωρούταν αναμενόμενη λόγω της στενής τους σχέσης από την εποχή που ο Τίλερσον ήταν επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας Exxon Mobil, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  δήλωσε ότι μία τέτοια συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί , σημειώνοντας ότι ο Τίλερσον θα ακολουθήσει το διπλωματικό πρωτόκολλο και θα συναντήσει μόνο τον ομόλογο του, Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν έχουμε ανακοινώσει καμία τέτοια συνάντηση και αυτή τη στιγμή δεν έχει σημειωθεί κάτι τέτοιο στο ημερολόγιο του προέδρου», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πεσκόφ,  χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της μη πραγματοποίησης της συνάντησης.    

Η επίσκεψη του Τίλερσον γίνεται γενικώς αντιληπτή ως μία πρώιμη εξέταση του αν η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που της έχει δώσει η πυραυλική επίθεση στη Συρία, ώστε να σχεδιάσει και να εκτελέσει μία στρατηγική που θα δώσει τέλος στον πολυετή εμφύλιο της χώρας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή