Ορκίστηκε ο Γκόρσατς με απόφαση Γερουσίας

Ορκίστηκε ο Γκόρσατς με απόφαση Γερουσίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Νιλ Γκόρσατς ορκίστηκε χθες μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου των ΗΠΑ, γέρνοντας και επισήμως την πλάστιγγα του δικαστηρίου, που πλέον διαθέτει πέντε συντηρητικούς δικαστές έναντι τεσσάρων προοδευτικών. Μετά τον θάνατο, πέρυσι, του δικαστή Σκαλία οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο είχαν αρνηθεί ακόμη και την ακρόαση του προοδευτικού δικαστή που είχε ορίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς προσδοκούσαν εκλογή Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Οι αντιστάσεις που έφεραν οι Δημοκρατικοί στον διορισμό του Γκόρσατς ήταν πολύ λιγότερο επιτυχείς, με αποτέλεσμα την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία, την Παρασκευή. «Σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είμαι ένας πιστός υπηρέτης του συντάγματος και των νόμων αυτού του μεγάλου έθνους», είπε χθες ο 49χρονος Γκόρσατς μετά την ορκωμοσία του.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν οι ανακατατάξεις στους κόλπους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με την αναχώρηση και της πρώην σχολιάστριας του δικτύου Fox News Κ.Τ. Μακ Φάρλαντ, η οποία διορίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σιγκαπούρη. Αντιθέτως, τη θέση της αναπληρώτριας συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, αρμόδιας για τη χάραξη στρατηγικής, ανέλαβε η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs Ντίνα Πάουελ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε απομακρυνθεί από το συμβούλιο ο επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στίβεν Μπάνον, ενώ τον Φεβρουάριο είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση ο επικεφαλής του συμβουλίου Μάικλ Φλιν, λόγω αποκαλύψεων για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή