Τουρκία: Ενας νεκρός από την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Ενας νεκρός από την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός και τουλάχιστον τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας το πρωί της Τρίτης.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο της αστυνομίας και είχε σαν αποτέλεσμα μέρος της στέγης να καταρρεύσει. Οπως έγινε γνωστό η έκρηξη προκλήθηκε στη διάρκεια επισκευής οχήματος με τον υπουργό Εσωτερικών να αποκλείει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Τουρκία: Ενας νεκρός από την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ-1

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες πριν το πολυσυζητημένο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, με το οποίο το πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φιλοδοξεί να διευρύνει την εξουσία του.

Τουρκία: Ενας νεκρός από την έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στο Ντιγιάρμπακιρ-2

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική και πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπαγλάρ, όπου τον περασμένο Νοέμβριο είχε πραγματοποιηθεί από το ΡΚΚ βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, και έχει υποστεί συχνά επιθέσεις από το ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή