Κοινά ναυτικά γυμνάσια ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ιαπωνία

Κοινά ναυτικά γυμνάσια ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ιαπωνία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ναυτικό της Ιαπωνίας προγραμματίζει μία κοινή επίδειξη ναυτικής ισχύος με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και τη νηοπομπή αμερικανικών πλοίων συνοδείας που κατευθύνεται για να λάβει θέσεις στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα στην χερσόνησο της Κορέας, με το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης να είναι κοντύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά, από το 2006, χρονιά, που η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη πυρηνική δοκιμή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας.

Χυες, ο Τραμπ, προειδοποίησε την Β. Κορέα, ότι «πάει γυρευόντας», και κάλεσε την Κίνα, να σταθεί στο πλάι των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αναστείλει τα σχέδιά της αναφορικά με τις πυρηνικές και τις πυραυλικές της δραστηριότητες προκειμένου να «διαφυλάξει την ασφάλειά της» σύμφωνα με κεντρικό σχόλιο της εφημερίδας «The Global Times» που έχει ευρεία απήχηση στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ,  ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συζήτησε την κατάσταση έντασης που έχει διαμορφωθεί, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

Ο Κινέζος πρόεδρος, τάχθηκε υπέρ της εκτόνωσης της έντασης με ειρηνικά μέσα, ενώ η τηλεφωνική αυτή συνομιλία έγινε σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας, από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο προέδρων, στη Φλόριντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή