Γαλλία: Ο Ολάντ ζητά από τον ΟΗΕ να δράσει αποφασιστικά για τα εγκλήματα στη Συρία

Γαλλία: Ο Ολάντ ζητά από τον ΟΗΕ να δράσει αποφασιστικά για τα εγκλήματα στη Συρία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να αναλάβει τις ευθύνες του» και να προχωρήσει «σε αποφασιστική δράση για να τιμωρήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό» στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την προεδρία.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας, ο αρχηγός του κράτους ζήτησε ιδιαίτερα να πιστοποιήσει ο ΟΗΕ την αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες της χημικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν, την οποία απέδωσε στις «δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ζήτησε επίσης από τον ΟΗΕ να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσουν τα επανειλημμένα πλήγματα στον άμαχο πληθυσμό που είναι θύμα της σύγκρουσης στη Συρία, προσθέτει η προεδρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να ψηφίσει σήμερα σχετικά με ένα σχέδιο απόφασης που ζητεί τη συνεργασία του συριακού καθεστώτος σε μια έρευνα για τη χημική επίθεση την οποία κατηγορείται ότι πραγματοποίησε εναντίον μιας τοποθεσίας ανταρτών στις 4 Απριλίου, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ αμερικανοί διπλωμάτες.

Η ψηφοφορία προβλέπεται να διεξαχθεί στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), όμως σύμφωνα με διπλωμάτες η Ρωσία θα ασκήσει βέτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή