Η Τουρκία ξεκινά σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία ξεκινά σεισμικές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά το τέλος του δημοψηφίσματος και την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, η Τουρκία προχωρά στην έναρξη των δικών της σεισμικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα στέλνει στην περιοχή ένα σκάφος για τις νέες έρευνες. Οι σχετικές δηλώσεις έρχονται από τον γαμπρό του Τούρκου Προέδρου και Υπουργό Ενέργειας, ΜπεράτΆλμπαϊρακ.

Ο κ. Άλμπαϊρακ πριν από λίγες ώρες πραγματοποίησε δηλώσεις στον τουρκικό τύπο σχετικά με τον «Εθνική Στρατηγική Ενέργειας» της Τουρκίας. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης τοποθέτησης, ο κ. Άλμπαϊρακ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκινά εργασίες σεισμικών ερευνών (sondaj στα τούρκικα) την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Άλμπαϊρακ δηλώνει τα εξής: «Η Τουρκία προσεγγίζει το ζήτημα με την λογική «όσο ψάξεις τόσο θα βρεις». Έχουμε μια έντονη(ισχυρή) στρατηγική. Πραγματοποιήσαμε ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο της έρευνας. Το δεύτερο σκάφος μας πηγαίνει στην Μεσόγειο. Στην (Ανατολική) Μεσόγειο, το σκάφος σεισμικών ερευνών μας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα εργασίες. Το ΜπαρμπαρόςΧαϊρεττίν θα είναι στην Μαύρη Θάλασσα. Πλέον πραγματοποιούμε τις δικές μας σεισμικές έρευνες με το δικό μας σκάφος».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Άλμπαϊρακ τονίζει ότι η χώρα του δεν έχει αρνητικές σκέψεις για καμία χώρα της περιοχής. Απεναντίας, η Τουρκία στοχεύει σε μια διαδικασία από την οποία όλες οι πλευρές θα βγουν κερδισμένες.

Το σκάφος ΟρούτςΡείς

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες πληροφορίες από την Άγκυρα δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στην περιοχή το σκάφος σεισμικών ερευνών «ΟρούτςΡείς».

Το σκάφος έχει μήκος 86 μέτρων και στελεχώνεται από ένα πλήρωμα των 50 ατόμων. Το σκάφος έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί έρευνες σε θάλασσες με βάθος 20.000 μέτρων. Επίσης, φέρει προηγμένης τεχνολογίας συστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή