Μετά τον Μπάνον, μύριες αλλαγές έπονται

Μετά τον Μπάνον, μύριες αλλαγές έπονται

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενόψει σημαντικών αλλαγών βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίζεται να αποστασιοποιείται από τον στενό του σύμβουλο Στιβ Μπάνον.

Ο Μπάνον, δημιουργός της ακραίας συντηρητικής ιστοσελίδας Breitbart News, ενεπλάκη σε οξεία αντιπαράθεση με τον γαμπρό του Τραμπ και σύζυγο της Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και τον επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του προέδρου, Γκάρι Κόουν. Οι δύο μετριοπαθείς Νεοϋορκέζοι αντέδρασαν στην ενίσχυση της επιρροής του Μπάνον, επιδιώκοντας παρασκηνιακά την αποκαθήλωσή του. Πράγματι, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάνον αποκλείστηκε από την καθημερινή σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Η απογοήτευση του Τραμπ με τον Μπάνον φαίνεται ότι πηγάζει από τη σχεδόν εμμονική ενασχόληση των ΜΜΕ με τον σύμβουλο του προέδρου από τις πρώτες κιόλας ημέρες της προεδρίας Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν –και πέτυχαν– να εμφανίσουν τον Μπάνον ως την πραγματική πηγή εξουσίας στον Λευκό Οίκο, προσφέροντάς του το ειρωνικό προσωνύμιο «πρόεδρος Μπάνον».

Την ίδια στιγμή, το νομοθετικό φιάσκο, που είχε στόχο την αντικατάσταση του νόμου του προέδρου Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, αποδόθηκε στον Μπάνον, οδηγώντας στην απόλυτη περιθωριοποίησή του εντός του Λευκού Οίκου και στην ανάδειξη νέων «αστέρων», όπως του πρώην στελέχους της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs και σημερινής οικονομικής συμβούλου του Τραμπ, Ντίνα Πάουελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή