Πέθανε η Μαρία Γερμανού – Ζουπανιώτη, Διευθύντρια του Γ. Τ της Κύπρου στον ΟΗΕ

Πέθανε η Μαρία Γερμανού – Ζουπανιώτη, Διευθύντρια του Γ. Τ της Κύπρου στον ΟΗΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε τη Μεγάλη Πέμπτη μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 58 ετών, η Μαρία Γερμανού – Ζουπανιώτη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μαρία Ζουπανιώτη γεννήθηκε στην Πάφο στις 25 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε Master στα Οικονομικά από το Queens College του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Από το 1987-1989 εργάστηκε ως λειτουργός στο Cyprus Children’s Fund. Το 1989 προσελήφθη ως διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ.

Ηταν επίσης, υπεύθυνη εκ μέρους της Κύπρου για του χειρισμούς των οικονομικών θεμάτων, με τα οποία ασχολείται η Δεύτερη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα των Στόχων της Χιλιετίας και της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ηταν παντρεμένη με τον Απόστολο Ζουπανιώτη, εκδότη και διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας Greek News και ανταποκριτή του ΚΥΠΕ και του ΡΙΚ .

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της υπήρξε πρότυπο πατριωτισμού, ευσυνειδησίας, ανιδιοτέλειας, επαγγελματισμού, συναδελφικότητας, φιλοτιμίας και αφοσίωσης. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας της δημιούργησε μόνο φίλους και εκτιμητές του έργου και της προσφοράς της. Διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητα της και έχαιρε καθολικής εκτίμησης ανάμεσα στους συναδέλφους και συνεργάτες της. Η επαγγελματική της πορεία έχει ταυτιστεί με την ιστορία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στον ΟΗΕ για τρεις σχεδόν δεκαετίες. Αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό».

Η κηδεία θα τελεστεί στην Κύπρο και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την οικογένεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή