Β. Κορέα: Εαν η Ουάσιγκτον επιτεθεί θα «συντριβεί ανηλεώς»

Β. Κορέα: Εαν η Ουάσιγκτον επιτεθεί θα «συντριβεί ανηλεώς»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα, έκανε γνώστο, σήμερα ότι θα «συντρίψει ανηλεώς» τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν, » μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Ανώνυμες πηγές από τον Λευκό Οίκο, ανέφεραν νωρίτερα πως «ηδη εξετάζονται οι στρατιωτικές επιλογές», με την κλιμακούμενη ένταση να προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, ο κρατικός αερομεταφορέας της Κίνας, Air China προχώρησε στην ακύρωση μερικών πτήσεων προς την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, εξαιτίας χαμηλής ζήτησης των εισιτηρίων, ενώ δεν έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του, που απορρίπτει σχετικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης CCTV.

Η κρατική κινεζική τηλεόραση είχε προηγούμενα μεταδώσει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ αναστέλλονται επ' αόριστον.

«Η Air China δεν σταμάτησε τις πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ, αλλά ακύρωσε προσωρινά μερικές πτήσεις με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις πωλήσεις των εισιτηρίων,» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του τμήματος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πτήσεις θα διεξάγονται ανάλογα με τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας, βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης τις τελευταίες μέρες, με τον πρόεδρο Τραμπ να παρακινεί την Κίνα να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τον φτωχό γείτονα της και να αναφέρει με κοινοποίηση του στο Twitter πως το βορειοκορεάτικο κράτος «ψάχνει για φασαρίες» και πως οι ΗΠΑ θα δώσουν τέλος στο συγκεκριμένο πρόβλημα με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας.

Ο Τραμπ συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Κινέζο ομόλογο του Χι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα και εμφανίσθηκε πεπεισμένος πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα βελτιωθούν σημαντικά, εφόσον δοθεί λύση στο πρόβλημα που εγείρει η Βόρεια Κορέα. Παράλληλα, η πυραυλική αμερικάνικη επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού καθεστώτος έχει ενισχύσει τα σενάρια ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ανατολική Ασία, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μία 6η πυρηνική δοκιμή από το απομονωμένο κράτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή