Νέα πολύνεκρη επίθεση στο Χαλέπι: Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορεία που μετέφεραν αμάχους

Νέα πολύνεκρη επίθεση στο Χαλέπι: Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορεία που μετέφεραν αμάχους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 43 νεκρούς και 48 τραυματίες άφησε πίσω της η έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματά τους και εντοπίζουμε περισσότερους νεκρούς» επισήμανε η MKO.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα.

Την είδηση της έκρηξης μεταδίδουν τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, όσο και ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες αναφορές εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι νεκροί από την επίθεση πιθανολογείται πως ξεπερνούν τους 100.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε τουλάχιστον 16 νεκρούς κι ότι πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε ο ίδιος το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή