ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις Ερντογάν με αναφορά στον Κεμάλ Ατατούρκ

diloseis-erntogan-me-anafora-ston-kemal-atatoyrk-2185600

Το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου είναι μια ψηφοφορία για το μέλλον της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή» είπε ο Ερντογάν αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι μια «συνήθης» εκλογική διαδικασία και ότι στόχος του είναι να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης.

Περίπου 55,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου. Οι υποστηρικτές του Ερντογάν υπογραμμίζουν ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο ώστε να αποκτήσει η Τουρκία μια ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση σε μια εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στην οικονομία της.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός μας θα κάνει την επιλογή να ανοίξει τον δρόμο για την πιο γρήγορη ανάπτυξη, για ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός», είπε σήμερα ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που δεν είναι συνηθισμένη ώστε να σταθούμε το ύψος του σύγχρονου πολιτισμού που οραματίστηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας»

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)