ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διαδηλώσεις με επεισόδια εναντίον της Λεπέν

gallia-diadiloseis-me-epeisodia-enantion-tis-lepen-2185617

Χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι βασικές ελευθερίες και δικαιώματα θα καταπατηθούν σε περίπτωση που εκλεγεί.

Κάποιοι εκ των διαδηλωτών εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας κατά την διάρκεια πορείας στο προάστιο Ομπερβιγιέ, όπου η Λεπέν αναμένεται να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση. Οι άνδρες της αστυνομίας προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους επικρατέστερους υποψήφιους μεταξύ των κομμάτων για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 7 Μαΐου.

Η Λεπέν έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες με σκοπό να εξαλείψει την ρατσιστική και αντισημιτική εικόνα που χαρακτήριζε το Εθνικό Μέτωπο για αρκετά χρόνια, ωστόσο υποστηρίζει με θέρμη την επαναφορά της «γαλλικής ταυτότητας», η οποία όπως υποστηρίζει έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη μαζική μετανάστευση που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται στη Γαλλία, μετανάστευση η οποία προέρχεται κυρίως από πρώην γαλλικές αποικίες της Βορείου Αφρικής.