Γαλλία: Διαδηλώσεις με επεισόδια εναντίον της Λεπέν

Γαλλία: Διαδηλώσεις με επεισόδια εναντίον της Λεπέν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι βασικές ελευθερίες και δικαιώματα θα καταπατηθούν σε περίπτωση που εκλεγεί.

Κάποιοι εκ των διαδηλωτών εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας κατά την διάρκεια πορείας στο προάστιο Ομπερβιγιέ, όπου η Λεπέν αναμένεται να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση. Οι άνδρες της αστυνομίας προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Το Εθνικό Μέτωπο, το οποίο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους επικρατέστερους υποψήφιους μεταξύ των κομμάτων για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 7 Μαΐου.

Η Λεπέν έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες με σκοπό να εξαλείψει την ρατσιστική και αντισημιτική εικόνα που χαρακτήριζε το Εθνικό Μέτωπο για αρκετά χρόνια, ωστόσο υποστηρίζει με θέρμη την επαναφορά της «γαλλικής ταυτότητας», η οποία όπως υποστηρίζει έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη μαζική μετανάστευση που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται στη Γαλλία, μετανάστευση η οποία προέρχεται κυρίως από πρώην γαλλικές αποικίες της Βορείου Αφρικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή