Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές πηγές

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές πηγές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, έγινε απόψε γνωστό από πηγές του γραφείου του Τούρκου προέδρου.

Προηγουμένως ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα αναμένει προκειμένου να σχολιάσει το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία.

«Υπάρχει μια διεθνής επιτροπή που το εξετάζει αυτό και θα εκδώσει μια έκθεση σε διάστημα 10-12 ημερών. Θα αναμένουμε και θα τους αφήσουμε να κάνουνε τη δουλειά τους» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ

Νωρίτερα ο Μαρκ Τόνερ, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει πως «Οι δημοκρατίες είναι ακόμα πιο ισχυρές όταν σέβονται τις διαφορετικές απόψεις, ιδίως στα δύσκολα ζητήματα». 

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της δημοκρατίας στην Τουρκία, για την οποία οι δεσμεύσεις υπέρ ενός κράτους Δικαίου κι ενός ελεύθερου και πλουραλιστικού Τύπου είναι απαραίτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε δημοσιογράφους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Μαρκ Τόνερ η Ουάσιγκτον λαμβάνει υπόψη «τις παρατυπίες που καταγράφθηκαν την ημέρα της ψηφοφορίας και το άνισο βήμα της δύσκολης προεκλογικής εκστρατείας, που εκτυλίχθηκε ενώ βρίσκεται σε ισχύ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή