Τουρκία: Νεκροί και οι 12 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην επαρχία Τουντσελί

Τουρκία: Νεκροί και οι 12 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην επαρχία Τουντσελί

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελικόπτερο της αστυνομίας συνετρίβη στην επαρχία Τουντσελί που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο Sikorsky S – 70 Black Hawk επέβαιναν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 αστυνομικοί, ένας δικαστής, ένας λοχίας και 3 μέλη του πληρώματος . Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Η τρομοκρατική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως πιθανή αιτία της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου της τουρκικής αστυνομίας , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν μιλάμε για κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση στο περιστατικό. Κατά τα φαινόμενα, η συντριβή προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως η επαφή μέσω ασυρμάτου με το ελικόπτερο χάθηκε 8 λεπτά μετά την απογείωση του.

«Οι συντεταγμένες του σημείου συντριβής καθορίστηκαν σε ύψος 2.500μ. Αλλά το οδικό δίκτυο εκεί ήταν περίπλοκο και τα μέλη σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να περπατήσουν για 2,5 ώρες στα βουνά. . . Δώδεκα συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν. Αυτή είναι μεγάλη απώλεια για μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή