Τουσκ: Σαν ταινία του Χίτσκοκ εξελίσσεται το Brexit

Τουσκ: Σαν ταινία του Χίτσκοκ εξελίσσεται το Brexit

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι είχε μια «καλή» τηλεφωνική συζήτηση με την Τερέζα Μέι μετά την ανακοίνωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία.

Το σχόλιο του Τουσκ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των υπόλοιπων 27 ηγετών της Ε.Ε. στις 29 Απριλίου προκειμένου να συμφωνήσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ένωσης αναφορικά με το Brexit, αναρτήθηκε στο Twitter.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρομοίασε την αιφνιδιαστική εξέλιξη με σενάριο ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ: «Ήταν ο Χίτσκοκ που σκηνοθέτησε το Brexit: πρώτα ένας σεισμός και η ένταση κλιμακώνεται». Ο Τουσκ αναφερόταν σε ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Χίτσκοκ ότι μια καλή ταινία «πρέπει να ξεκινά με έναν σεισμό και στη συνέχεια να κλιμακώνεται η ένταση».

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία, τις οποίες πρότεινε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, «δεν αλλάζουν τα σχέδια» των 27 για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Τουσκ.

«Οι βρετανικές εκλογές δεν αλλάζουν τα σχέδια της Ε.Ε. για το Brexit», δήλωσε ο Πρέμπεν Άαμαν, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις αυτής της ψηφοφορίας στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι μπορεί να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου.

Εκπρόσωπος Μέι: «Το χρονοδιάγραμμα της Βρετανίας για το Brexit δεν θα επηρεαστεί από τις εκλογές»

Το χρονοδιάγραμμα της Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεαστεί από την απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ζητήσει πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο εκπρόσωπός της σήμερα, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η δουλειά για μια συμφωνία για το Brexit.

«Συνεχίζει ακριβώς ως έχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για το εάν θα επηρεαστεί το έργο αναφορικά με μια συμφωνία για το Brexit. «Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εργάζονται και θα συνεχίσετε να έχετε υπουργούς που να εργάζονται σε αυτό».

Δήλωσε ότι η Μέι είχε την πλήρη στήριξη των υψηλόβαθμων υπουργών της αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές κατά τη σημερινή τους συνάντηση και πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή