Βίντεο – μήνυμα στήριξης από Σαρκοζί: «Επιλογή πεποίθησης» ο Φιγιόν

Βίντεο – μήνυμα στήριξης από Σαρκοζί: «Επιλογή πεποίθησης» ο Φιγιόν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mήνυμα υποστήριξης υπέρ του Φρανσουά Φιγιόν πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου απέστειλε με ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίo αναρτήθηκε σε Facebook, Twitter και Instagram, ο Σαρκοζί κάλεσε τους ψηφοφόρους «να συσπειρωθούν πίσω από τον Φιγιόν», ώστε να διασφαλισθεί η εναλλαγή και να αποφευχθεί, παράλληλα η διάσπαση στο εσωτερικό της Δεξιάς, όπως και ο κίνδυνος διολίσθησης σε λύσεις των άκρων.

 

«Αγαπητοί μου φίλοι, αύριο η Γαλλία θα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να λάβει μία απόφαση, η οποία θα δεσμεύσει τη χώρα μας και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι ξεκάθαρος ως προς τις υποχρεώσεις του. Θέλω να πω ξεκάθαρα γιατί υποστηρίζω τον Φρανσουά Φιγιόν», εξηγεί ο Σαρκοζί. «Έχει την εμπειρία, την βούληση έχει το σχέδιο που θα επιτρέψει στην Γαλλία να εξασφαλίσει την αλλαγή από τα πέντε καταστροφικά χρόνια που γνωρίσαμε και να αποφύγει το ρίσκο των άκρων, τόσο της άκρας δεξιάς όσο και της άκρας αριστεράς», υπογραμμίζει.

Ο Σαρκοζί στο εν λόγω βίντεο αποκαλεί τον Φιγιόν «επιλογή πεποίθησης». «Εργάσθηκα πέντε χρόνια μαζί με τον Φρανσουά Φιγιόν, ήταν ο πρωθυπουργός μου, γνωρίζω ότι μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη», αναφέρει. «Μπορεί να χαμηλώσει τη φορολόγηση των εταιρειών, να χαμηλώσει τους φόρους, να μετριάσει την μετανάστευση, να επαναφέρει την τάξη στη χώρα μας, να εγγυηθεί την ασφάλεια  για τον καθένα από εμάς, μπορεί να αναβιώσει την Ευρώπη», τονίζει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, απαριθμώντας τις «αρετές» του Φιγιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή