Χάμοντ: Οι αγορές έδειξαν την ανάγκη για μία ισχυρή συντηρητική κυβέρνηση

Χάμοντ: Οι αγορές έδειξαν την ανάγκη για μία ισχυρή συντηρητική κυβέρνηση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα πως η απότομη άνοδος που σημείωσε η στερλίνα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, έδειξε πως οι αγορές επιθυμούν μια ισχυρότερη συντηρητική κυβέρνηση που θα ηγηθεί των συνομιλιών για το Brexit.

Η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό τετραμήνου έναντι του δολαρίου στη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγράψει μέσα σε μια μέρα τους τελευταίους τρεις μήνες, παρόλο που το βρετανικό νόμισμα εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν 15% κάτω από το επίπεδο που βρισκόταν πριν από το δημοψήφισμα του Ιουνίου με την επικράτηση του Brexit.

Σε μια ασυνήθιστη άμεση απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την στερλίνα, ο Χάμοντ δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Η ανακοίνωση της πρωθυπουργού σήμερα το πρωί προκάλεσε την άνοδο της στερλίνας, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που έχουν οι αγορές για το μέλλον αυτής της χώρας υπό μια κυβέρνηση των Τόρις με μια νέα εντολή».

Ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε πτώση 2,5% στην μεγαλύτερη πτώση που κατέγραψε έπειτα από τις μέρες που ακολούθησαν το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

«Η απόφαση που πήρε σήμερα η πρωθυπουργός είναι μια απόφαση που έλαβε κυρίως υπέρ του εθνικού συμφέροντος για να ενισχύσει την θέση της καθώς εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο κοινοβούλιο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξουν σε μια συμφωνία «που θα αποφύγει μια πολύ µεγάλη αύξηση οικονομικών εμποδίων».

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Μορίς Όμπστφελντ δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι οι πρόωρες εκλογές μπορούν να δημιουργήσουν µεγαλύτερη αβεβαιότητα βραχυπρόθεσμα, αλλά θα δώσουν μεγαλύτερη σαφήνεια μετά την διεξαγωγή τους, αναφορικά με το τι επιθυμούν οι Βρετανοί πολίτες να επιτύχουν από τις συνομιλίες για το Brexit.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή