Η Μελάνια βάζει σε τάξη τον Τραμπ

Η Μελάνια βάζει σε τάξη τον Τραμπ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Μελάνια ανακάλεσε διακριτικά στην τάξη τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ. Η σκηνή έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και θα μείνει ως η πιο εμβληματική των πρώτων πασχαλινών εορτασμών επί προεδρίας Τραμπ.

Εχοντας τον γιο της Μπάρον στα δεξιά της και τον σύζυγό της Ντόναλντ στα αριστερά, η Μελάνια δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα των πασχαλινών εορτασμών από το μεγάλο ημικυκλικό μπαλκόνι που βλέπει στον κήπο του Λευκού Οίκου. Οταν ανακρούεται ο αμερικανικός εθνικός ύμνος, Μπάρον και Μελάνια βάζουν ενστικτωδώς το δεξί χέρι πάνω στην καρδιά αλλά ο πρόεδρος δεν αντιδρά αμέσως. Μ’ ένα ελαφρύ σκούντημα του χεριού, η Πρώτη Κυρία, πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία, ανακαλεί στην τάξη τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ για να βάλει και αυτός το χέρι στην καρδιά. Εκείνος συμμορφώνεται αμέσως…

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά καλά είναι τα νέα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της θυγατέρας του Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία μπόρεσε να εξασφαλίσει την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης προκειμένου να πωλεί κοσμήματα, τσάντες όπως και υπηρεσίες σπα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Λίγες ημέρες πριν από την αδειοδότηση η «πρώτη κόρη» και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κουσνέρ είχαν παρακαθήσει σε δείπνο με τον Κινέζο πρόεδρο και τη σύζυγό του. Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει πόσο δύσκολο είναι για την Ιβάνκα να απομακρυνθεί από το λογότυπο που φέρει το όνομά της και να διαχωρίσει την εμπορική της δραστηριότητα από την πολιτική ζωή και τη νέα της θέση στον Λευκό Οίκο. Καθώς η Ιβάνκα προσπαθεί να οικοδομήσει την καριέρα της στον Λευκό Οίκο, οι επιχειρήσεις της ακμάζουν παρότι κάποια καταστήματα την μποϊκοτάρουν.

Μάλιστα, εκτός από τις κινεζικές εγκρίσεις η Ιvanka Trump Marks LCC κατέθεσε τις σχετικές αιτήσεις σε Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Καναδά και ΗΠΑ. Οπως λένε νομικοί κύκλοι, οι εμπορικές δραστηριότητες της οικογένειας Τραμπ έχουν δημιουργήσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την αμερικανική πολιτική, καθώς έχουν σκιαγραφήσει ένα ασυνήθιστο τοπίο εξαναγκάζοντας καταναλωτές και επιχειρηματίες να παλέψουν με τα πρωτόγνωρα πάθη που δημιουργούν οι εμπορικές σειρές της Ιβάνκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή