Ρωσία: Νεκροί 2 ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων

Ρωσία: Νεκροί 2 ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπείας FSB ανακοίνωσε ότι πράκτορες της σκότωσαν δύο άνδρες ύποπτους για οργάνωση τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Ρωσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο άνδρες, αμφότεροι κεντροασιατικής καταγωγής, σκοτώθηκαν από τα πυρά των ανδρών της υπηρεσίας, επειδή αντιστάθηκαν στη σύλληψη τους σε ένα σπίτι της συνοικίας Βλαντιμίρ, ανατολικά της Μόσχας.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι ύποπτοι, τους οποίους δεν ταυτοποίησε, βρίσκονταν σε επαφή με στρατολόγους από διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, είχαν δείξει ενδιαφέρον για την παρασκευή βομβών και εξέφραζαν μία ετοιμότητα να αναλάβουν χτυπήματα στη Ρωσία.

Οι φτωχές χώρες της Κεντρικής Ασίας, στις οποίες το μουσουλμανικό στοιχείο είναι κυρίαρχο, θεωρούνται γόνιμο έδαφος για τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό. Ενδεικτικά, ο βομβιστής αυτοκτονίας που πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου, η οποία άφησε νεκρούς 14 επιβάτες, ήταν πολίτης του Κιργιστάν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή