Τουρκία: Απόρριψη των προσφυγών για ακύρωση του δημοψηφίσματος

Τουρκία: Απόρριψη των προσφυγών για ακύρωση του δημοψηφίσματος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε σήμερα τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το φιλοκουρδικό HDP, είχαν καλέσει το εκλογικό συμβούλιο να ακυρώσει το δημοψήφισμα της Κυριακής, καταγγέλλοντας πιθανές παρατυπίες που ισχυρίζονται ότι αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

«Οι προσφυγές του CHP, του HDP και του κόμματος Βατάν αναφορικά με το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου συζητήθηκαν ξεχωριστά και μετά από εκτιμήσεις, απορρίφθηκαν με 10 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του εκλογικού συμβουλίου. 

Αντίδραση CHP

Η αντίδραση του CHP, του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, ήταν άμεση, με τον αντιπρόεδρο του, Μπουλέντ Τεζτζάν, να δηλώνει πως το κόμμα θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση του δημοψηφίσματος. 

"Πρόκειται για μια σοβαρή κρίση νομιμότητας. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα. Θα εξετάσουμε αύριο αν θα προσφύγουμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", δήλωσε συγκεκριμένα ο Τεζτζάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού έγινε γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου. 

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή