Δεν θέλει να ηγηθεί της AfD η Πέτρι

Δεν θέλει να ηγηθεί της AfD η Πέτρι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η Φράουκε Πέτρι, επικεφαλής της ξενοφοβικής Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε χθες ότι δεν θέλει να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός της ενόψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου. Ηταν μια ανακοίνωση σοκ από μια γυναίκα ταυτισμένη με το κόμμα. Πάντως, η απόφαση της Πέτρι σχετίζεται προφανώς με τις κακές επιδόσεις της AfD, που φέρεται να χάνει το ένα τρίτο των υποστηρικτών της από τότε που μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές. Ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο στο προφίλ του κόμματος διαδραμάτισαν οι εσωτερικές έριδες και ειδικότερα η στάση στο ζήτημα του ναζιστικού παρελθόντος.

Η Πέτρι προκάλεσε αντιδράσεις με την κατάθεση πρότασης που θέλει το κόμμα να συνάπτει συμμαχίες με άλλα κόμματα μελλοντικά. Επίσης, η ίδια καταφέρθηκε εναντίον στελεχών του κόμματος όπως ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί τη μετεξέλιξη της AfD σε ακραίο κόμμα της αντιπολίτευσης. Μιλώντας σε βιντεσκοπημένο μήνυμα, το οποίο πόσταρε στο Facebook, η Πέτρι εξήγησε πως με την απόφασή της επιθυμεί να διαψεύσει όσους την κατηγορούν ότι μοναδική φιλοδοξία της είναι να γίνει η μία και μοναδική υποψήφια του κόμματος. «Για να βάλω ένα τέλος στις υποθέσεις γύρω από αυτό το ζήτημα, δράττομαι της ευκαιρίας για να πω ότι δεν είμαι διαθέσιμη για μια ατομική υποψηφιότητα αλλά ούτε και για μια ηγετική ομάδα», διευκρίνισε. Η φθορά του ξενοφοβικού κόμματος ευνοεί τους Χριστιανοδημοκράτες της Αγκελα Μέρκελ, που εμφανίζουν πλέον σαφές προβάδισμα 6% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (36% – 30%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή