Ρωσία: Διεθνής τρομοκρατική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Διεθνής τρομοκρατική οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις αρχές του μήνα είχε χρηματοδοτηθεί από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις, ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης», ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει ο Αζίμοφ υπό κράτηση μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση".

Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η οποία άφησε νεκρούς 20 επιβάτες. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην επίθεση.

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή